30.03.2016 10:22

5 Smarta Anledningar Till Att Använda Fast Telefoni Till Ditt Företag

Varför ska man välja fast telefoni till företaget? Läs punkterna nedan för att ta reda på fördelarna som ditt företag kan dra nytta av med fast telefoni.

1. Växel och kundtjänst

Det här är en viktig del av många företags verksamheter. En avdelning som måste fungera smidigt och praktiskt då det är en av de direkta kanalerna till såväl existerande som potentiella kunder. Det kräver helt enkelt en typ av telefoni och system som fungerar smärtfritt och dessutom är effektivt både servicemässigt och kostnadsmässigt. Det är sällan enbart en telefonlinje som används i verksamheten och det krävs att systemet både har ett bra ljud och överföring samt en väl fungerande linje. Med tanke på att man sällan vet samtalets tidsbehov är många gånger mobilt bredband mer riskfyllt än fast telefoni.

2. Internet

Att dagens företag till stor del sköter sin verksamhet med hjälp av internet och uppkoppling är ingen nyhet för någon av oss. Så kallad unified communication och dess många fördelar har förändrat vardagen för affärsverksamhet rent generellt. Däremot ska man inte lura sig till att tro att mer traditionell kommunikation är att utesluta – tvärtom, faktum är att det fortfarande finns oerhörda fördelar med fast telefoni för företag. Det är ju faktiskt så att väldigt många svenska företag är beroende av bredband företag för att försäkra sig om en stabil mobil uppkoppling. Detta i sin tur innebär att man är i behov av fast telefoni och installerade linjer för att kunna ha tillgång till internet och surfa via mobilt bredband.

3. Säkerhet

Man kan tycka att vi har kommit långt inom utvecklingen av ett mobilt och uppkopplat samhälle, såväl företag som privatpersoner använder internet för i stort sett alla tillfällen och överallt i vardagen. Människors så kallade WiFi-beroende känns ganska påtagligt var man än befinner sig, men trots denna boom när det gäller mobil uppkoppling är det ett faktum att det fortfarande är betydligt säkrare med fasta linjer. Det är inte alls lika enkelt för hackers att komma åt linjer via en traditionell fast telefonlinje som via ip telefoni. Unified communications och dess många fördelar kommer utan tvivel fortsätta utvecklas och även den tillhörande säkerheten, men det betyder inte att fast telefoni bör uteslutas från marknaden. Tvärtom – fast telefoni kommer alltid stå som en säkerhetsreferens när det gäller kommunikation utifrån.

4. Obehindrat med antal lokalsamtal

Må så vara att den nya teknikens tillvaro inom organisationer och företag utvecklat ett slags beroende av mobilt bredband, men fördelarna med fast telefoni för företag vinner än idag i längden. Med fasta linjer kan du exempelvis använda linjerna obehindrat, det vill säga att kostnadstagaren inte behöver bekymra sig för samtalens längd och totala antal förbrukade minuter per månad, vilket ofta är baksidan när man använder mobilt bredband som bas för verksamhetens telefoni.

5. Batteritid och laddning

Här kan man definitivt säga att det finns avgörande fördelar med fast telefoni för företag då utrustningen inte är beroende av vare sig batteritid eller laddning på enheten. Dagens smarta telefoner är otroligt utvecklade och tekniska men vem hinner inte bli irriterad mer än en gång per dag över de korta batteritiderna? Nya lanseringar av mobiltelefoner framhäver gärna sin förbättrade batteritid men faktum är att desto mer enheten används, desto mer batteri förbrukas och det innebär att man till slut inte är så mobil, vilket ska vara fördelen med att använda mobilt bredband som bas till telefonsystemet.

Överväg fast telefoni

Har du haft svårt att bestämma vilken typ av telefoni du ska välja till företaget hoppas vi att ovanstående punkter kan hjälpa dig att göra rätt val. Fast telefoni är ett tryggt alternativ med flera fördelar.

—————

Tillbaka